Gå til hovedindhold
  • Større tekststørrelseA+
  • Mindre tekststørrelseA-
  • Oplæsning af tekst
  • Sideoversigt
  • Presse
  • Kontakt
  • Cookies
  • Change language
NemID logo

Om NemID

Print denne side

Husk at logge af og lukke alle internetvinduer ned

13. november 2010
Publiceret af: Webredaktør

Videnskabsministeriet anbefaler, at du altid vælger ”Log af” og lukker alle vinduer i din browser (dvs. alle åbne internetvinduer), når du har været logget på med NemID eller den digitale signatur.

Hvis du ikke logger af og lukker alle internetvinduer, kan en anden person, der sætter sig ved samme computer, få adgang til dine personlige oplysninger.

Problemet, der er relateret til browserens måde at fungere på, eksisterer uaf-hængigt af, om der anvendes NemID, digital signatur eller en vilkårlig anden kode til at logge på med.

Internetbrowsere som Internet Explorer, Firefox, Safari og Google Crome forsøger alle at gøre det så nemt som muligt for brugeren at være på nettet. Derfor ”husker” programmerne, at du er logget på, selv om du lukker ét faneblad eller ét vindue. Først når du aktivt vælger ”Log af” og lukker alle vinduer ned, er du ikke længere logget på – og døren til dine personlige oplysninger lukket og låst.

Læs mere om sikkerhed i NemID